J1enter » Specials » Surinaams hindoestaans koken
J1enter: Informatie van A tot Z

Heerlijke recepten uit de Surinaams-Hindoestaanse keuken

Als Hindoestaan, geboren in Suriname, ben ik grootgebracht met heerlijke maaltijden. In mijn vroege jeugd stond ik er niet bij stil, maar later begon ik de rijke smaken steeds meer te waarderen. Mijn moeder leerde mij de fijne kneepjes van de kunst. Deze keukengeheimen geef ik prijs op InfoNu. Eet smakelijk! In de vele Surinaamse eettentjes kun je genieten van roti, bara, saoto soep en nog veel meer. Maar in de Surinaamse families zijn nog veel meer gerechten, die je niet terugvindt in de restaurants. Enkele daarvan vind je in deze Infonu-special ook terug.

Zie onder de Surinaams-Hindoestaanse gerechten, die al generaties lang in mijn familie worden bereid.

Bara: de Surinaamse snack

De bara is een Surinaams/Hindoestaanse snack. Deze is gemaakt van deeg en specerijen en is het lekkerst met een hete saus. De bara ontbreekt op geen enkel feestje in een Surinaamse sfeer. Eet smakelij…

Masala Kip (kip kerrie)

Masala kip (kip kerrie) is een populair gerecht uit de Surinaamse keuken. Hieronder vind je een authentiek recept voor de liefhebber.

Roti met aardappelvulling

Als je denkt aan Surinaams eten, dan denk je aan roti. Roti kent twee soorten vulling, gele erwten en aardappelen, die beide een geheel verschillende smaakervaring geven. Het recept in dit artikel is…

Roti: Het traditionele recept

Als je denkt aan Surinaams eten, dan denk je aan roti. Hieronder vind je het traditionele recept voor dit heerlijke gerecht.

Bloemkool op zijn Surinaams

Als je aan een Surinamer vraagt om bloemkool te bereiden, dan krijg je iets anders voorgeschoteld dan je misschien had verwacht. Zie hier het recept voor bloemkool, Surinaamse stijl!

Kouseband met kerrie en aardappel

Kouseband is in Suriname een veelgebruikte groente. In stukjes gesneden heeft het veel weg van sperciebonen, alleen is het wat dunner en steviger. Je kunt kouseband op verschillende manieren bereiden.…

Simpel en Snel: Foe Yung Hai

Foe Yung Hai kun je op vele manieren bereiden. Ik heb het van huis uit meegekregen als een snelle hap, bereid met eieren en tomaten. Simpel, snel en ... vegetarisch.

Kook simpel en snel de perfecte rijst

Misschien denk je dat het koken van rijst moeilijk is. Met dit eenvoudige recept kan het niet mislukken. Het is namelijk niet nodig om hoeveelheden rijst en water precies af te meten. Het is eigenlijk…
Gepubliceerd door J1enter op 23-05-2008, laatst gewijzigd op 09-06-2014. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!